Enligt Helena Hedlund, kanslichef på PTK, är man ännu inte klar med alla delar av den tekniska utvecklingen för den nya rådgivningstjänst som ska ge medlemmarna råd i pensions- och försäkringsfrågor.
Tjänsten har arbetsnamnet rådgivningstjänsten och man har redan registrerat den domänen. Men enligt Helena Hedlund är det inte det namnet som man kommer att använda när man går i skarp drift.
Inte klart med domännamn
Radgivningstjansten.se är ett namn vi använt för vissa demos, men tanken är att tjänsten ska nås via PTK:s och de olika förbundens respektive hemsidor och det är inte klart vilken domän den kommer att ligga på, säger Helena Hedlund till Pensionsnyheterna.
Inom PTK är man heller inte riktigt klar över hur långt eller djupt man ska gå när det gäller rådgivningen. Rent tekniskt ska det, som Pensionsnyheterna tidigare har berättat, finnas möjlighet att ge råd om pensionssparandet ned på fondnivå men om man kommer att gå så långt är oklart.
Planerar lanseringen i höst
Det är en diskussion som vi kommer att fortsätta på vårt nästa styrelsemöte som hålls om ett par veckor och jag vill inte föregripa den diskussionen, säger Helena Hedlund till Pensionsnyheterna.
Just nu funderar man över hur man ska informera medlemmarna om att rådgivningsverktyget finns och enligt Helena Hedlund för man en diskussion med medlemsförbunden.
Vi planerar för lanseringen under hösten och hur förbunden involveras och på vilket sätt informationen ska gå ut, är något som vi diskuterar med medlemsförbunden.
Det kan hända att de vill informera själva men även att vi inom PTK ska ha en del i det, säger hon. Rådgivningstjänsten, som utvecklas av PTK i samarbete Modul 1, Inexor och Söderberg & Partners dotterbolag Visi, finansieras med de informationsmedel som parterna satt av i kollektivavtalet.
Enligt Helena Hedlund kommer de pengarna som finns idag dock inte att räcka till. Vi har ju även annan försäkringsrådgivning för övriga kollektivavtalsförsäkringar så de pengar vi har täcker inte fullt ut uppbyggnaden av den här tjänsten, säger Helena Hedlund.
Ur Pensionsnyheterna Analys nr 9 2009