Överenskommelsen mellan Vänsterpartiet, Socialdemokraterna och Miljöpartiet angående garantitillägget utformas just nu i socialdepartementet.
Men överenskommelsen är otydlig och skissartad och det visar sig att det inte är helt enkelt att göra fungerande lagstiftning av den tulipanaros som överenskommelsen ser ut att vara.
Tanken är ju att stödet ska riktas mot garantipensionärer som har låg allmän pension där uppemot 700 000 garantipensionärer ska kunna få påökt med som mest en knapp tusenlapp i månaden.
Men att skapa en lagstiftning av detta och då inte ta sig in i en allmän höjning av garantipensionerna (vilket är det politiska syftet) utan att i stället ska gå vägen över bostadstillägget för pensionärer, BTP, är komplicerat.
Och inte heller det är hela tanken. Det är i stället meningen att ersättningen ska komma genom en höjning av det så kallade konsumtionsstödet, som ges till pensionärer som beviljats det behovsprövade bostadstillägget.
Så uppgiften är grannlaga och det ser ut som att det kommer att bli fråga om två bostadstillägg, ett gammalt och ett nytt, men där det i det nya egentligen inte har ett dugg med bostadstillägg att göra.
Det är bara den tilläggsförmån som finns i det gamla bostadstillägget som man då, utan ansökan, ska kunna bevilja till garantipensionärer med låg allmänpension.
Dessutom är det bråttom. Regeringen har aviserat att de nya reglerna ska vara på plats när regeringen presenterar vårändringsbudgeten och vårproppen för riksdagen den 19 april.
Förslaget om de drygt 7 miljarderna som reformen enligt överenskommelsen ska kosta, kan man inte bara gömma i budgetproppen.
Den omfattas av beredningstvång, vilket innebär att berörda instanser ska kunna ta del av innehållet i förväg och lämna synpunkter i remissförfarande.
Praxis är att remissinstanserna ska få tre månader på sig att lämna synpunkter på regeringens förslag. Det kommer det knappast bli fråga om den här gången.
Om tre månader är det nämligen den 14 april så remisstiden kommer att bli kort, minst sagt. Det finns nämligen inget förslag framme från regeringen än.
Enligt uppgifter till Pensionsnyheterna ska det möjligen komma ett förslag i början av februari och då kanske det blir en månad för en bantad remissrunda.
Peter G Johansson, sekreterare i Pensionsgruppen och ansvarig för arbetet med underlagen i socialdepartementet, är fåordig om arbetet med det kommande förslaget.
- Beredning pågår och vi arbetar utifrån att vi ska kunna komma fram med en lösning, säger han till Pensionsnyheterna.
Dock inget mer precist om när.