Idag var det dags för Kristdemokraterna att presentera sina förslag för att förbättra pensionerna.
Igår ville ju SD se till att snittpensionären skulle få en tusenlapp extra i månaden. Detta skulle, genom en omgörning av avgifterna, även gälla framtida pensionärer vars pensionsbehållning skulle öka.
KD vill rikta sina insatser mot pensionärer med låga inkomster och skriver idag på SvD debatt att "pensionärer med låga inkomster, som ofta jobbat deltid i offentlig sektor, tagit hand om hem och barn, får det ofta tufft ekonomiskt. Kristdemokraterna presenterar därför budgetsatsningar som stärker pensionärernas ekonomi och trygghet med upp till 10 200 kronor per år."
Till skillnad från Sverigedemokraterna är det inte några förändringar av pensionssystemets konstruktion som KD föreslår. Det beror nog på att KD, till skillnad från SD, sitter i Pensionsgruppen och där ska ju alla partier vara överens innan man ger sig på systemets grundbultar.
Istället är det återigen skattesystemet som ska ändras för pensionärerna och ge dem mer i plånboken.
KD föreslår ett höjt grundavdrag som innebär att alla med en inkomst på över 10 000 kronor per månad får sänkt skatt med 200 kronor per månad.
KD vill också höja bostadstillägget.
"Idag lever nästan 300 000 pensionärer med bostadstillägg för pensionärer (BTP), som är ett tillägg för dem med låg pension. Utöver regeringens höjning av tak och nivå, som Kristdemokraterna tidigare föreslagit, föreslår vi nu ytterligare förbättringar som totalt förstärker en ensamstående pensionärs ekonomi med upp till 7800 kronor per år", skriver Ebba Busch, Jakob Forssmed och Hans Eklind, som representerar partiet i Pensionsgruppen.
KD vill också mjuka upp reglerna för dem med nedsatt arbetsförmåga som tvingas nalla på ålderspensionen för att få ihop ekonomin.
Här vill man lätta på reglerna så att man vid nedsatt arbetsförmåga sent i livet inte ska vara tvungen att prövas mot jobb på hela arbetsmarknaden utan att de som fyllt 62 år ska kunna ha särskilda regler.
"Kristdemokraterna föreslår därför en trygghetsersättning, där äldre över 62 år ska kunna få fortsatt sjukersättning om omställningen och rehabiliteringen bedöms ta oproportionerligt lång tid i förhållande till de år personen har kvar till pensionering", skriver artikelförfattarna.
Nu ska det inte bli fråga om strömhopp ut från arbetsmarknaden för 62 åringar. Istället vill man skapa en "ventil" för dem som har nedsatt arbetsförmåga.
"Reglerna ska ta hänsyn till hur länge den enskilde har kvar till pension, vilket inte sker idag. På så vis skapar vi en riktad ventil som möjliggör för de som haft tuffa arbeten och inte orkar arbeta längre att i praktiken få en förtidspension utan att behöva ta i anspråk den allmänna pensionen med lägre pension som följd", skriver KD.
I stora delar låter förslagen som att man inspirerats av LO-facken och socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi (S) som tidigare torgfört liknande förslag för dem som inte orkar jobba ända fram till pensionsåldern.
Återstår att se om övriga partier fortsätter budgivningen om högre pensioner och kortare arbetsliv för dem som inte klarar att jobba ända in i kaklet.