Allras försvarare har, inför hovrättsförhandlingen i mars, kallat vittnen som ska förklara att den ersättning på 170 miljoner kr som Oak Capital fick för att arrangera strukturer och köpa warranter till fonderna var "marknadsmässig".
Den frågan var uppe redan i tingsrätten där man använde sig av proffsvittnet Vikram Kapoor från företaget Ankura i New York. Kapoor har senare kritiserats för att han inte kunde skilja på en warrant och en option under förhöret, något som bland annat Skatteverket och åklagaren påpekat.
I den kommande hovrättsprocessen ska Kapoor inte vara närvarande utan rätten får lyssna på honom i en inspelning från tingsrättens huvudförhandling.
Däremot kommer man återigen att kalla Ibrahim Mardam-Bey från vittnesföretaget Ankura i New York. Han var med i processen i tingsrätten men kunde då inte röja någon information om sina kunder eftersom denna var sekretessbelagd.
Åklagare Thomas Hertz hotade då med att han skulle begära honom häktad för att på så sätt få fram informationen. Det gjorde att Mardam-Bey hastigt lämnade Sverige.
Men nu är han på väg tillbaka till Sverige och får sällskap av ett nytt sakkunnigvittne i form av engelsmannen Colin Knight.
Allra Pensions advokat Marcus Johansson skriver till hovrätten att de sakkunniga "måste enligt Allra Pension höras på plats i huvudförhandlingssalen. Videokonferens är inte tillfyllest".
Han tillägger att även Pensionsmyndighetens vittnen Henrik Käll och Phoebus Theologites, som sågat Allras vittnen i två sakkunnigutlåtanden, också måste finnas på plats i rättssalen under förhandlingen tillsammans med samtliga parters försvarare och Pensionsmyndigheten.
Frågan är bara hur man säkert ska kunna få över utlandsboende vittnen till Sverige under den pågående pandemin. Och vilka karantänsregler kommer gälla när de vittnat klart och ska återvända hem efter att de lämnat sina vittnesmål?
Om hovrätten tycker att det kan funka med vittnesförhör via länk för Colin Knight kan det innebära att man behöver använda sig av en brittisk domstol där han får vittna.
Det är hyggligt okomplicerat att ordna den saken med domstolar inom EU, men efter Brexit är det en betydligt mer komplicerad process som måste göras med en begäran från utrikesdepartementet till det engelska rättsväsendet.
Kort sagt, det blir inte lätt för hovrätten att få svar på frågan vad det borde kosta att köpa in warranter till bästa pris.