Norska småsparare med landets konsumentverk (Forbrukerrådet) går segrande ur striden mot DNB och får tillbaka 350 miljoner kronor.
Efter en mer än fyra år lång process dömer nu Högsta domstolen till de 180 000 spararnas fördel i processen som handlade om indexkramare och falska aktiva fonder.
Målet gick upp i Högsta domstolen i början av februari.
Det var 2015 som Forbrukerrådet drog igång en grupptalan mot DNB, eftersom det ansågs att 180 000 fondsparare betalat för höga avgifter för fonder som i själva verket låg väldigt nära index.
"Den principiella frågan i saken är nu besvarad: har du betalat för mycket för en tjänst så kan du kräva ett lägre pris, även när du handlar med finansiella produkter. Det här har enorm betydelse för väldigt många konsumenter", säger verkets direktör Inger Lise Blyverket i en kommentar.
Domen kom klockan 10 idag den 28 februari efter totalt sex rättegångsdagar. Det blev ett enhälligt beslut och seger på alla punkter för Forbrukerrådet, meddelar man idag.
Inom loppet av tre veckor ska DNB kontakta samtliga drabbade sparare.
Med tanke på den verkställda domen hoppas nu norska konsumentverket att övriga banker och fondbolag gör rätt och betalar tillbaka pengar till sparare.
"DNB är inte de enda som verkat med avgifter av det här slaget. Vi hoppas andra som också fått kritik betalar tillbaka de höga avgifterna", uppger Blyverket.
Den långa processen har varit arbetskrävande och dyr men värd hela mödan, enligt Blyverket.
Processen har enligt Forbrukerrådet fått internationellt genomslag och domen kan därför vara viktig för flera andra tillsynsmyndigheter att titta på.