Nederländerna kommer att bli det europeiska centrumet för handel med aktier och obligationer efter brexit, enligt den nederländska finansmarknadsmyndigheten (AFM). Det skriver nyhetsbrevet IPE.
IPE skriver att det varit "150 väsentliga diskussioner" med aktörer från Storbritannien, som är intresserade av att erhålla licens för att göra affärer i Nederländerna.
"Vi förväntar oss att mellan 30 procent och 40 procent av den europeiska handeln med finansiella instrument ska flytta till Nederländerna", säger Merel van Vroonhoven, ordförande för AFM, till IPE. För närvarande ligger bara fem procent av handeln i Nederländerna, enligt van Vroonhoven.
Det handlar om företag som står för infrastrukturen på den finansiella marknaden enligt IPE, till exempel handelsplattformar som CBOE, LSE Turquoise, Tradeweb och Bloomberg. Men också om finansiella jättar som Standard & Poor och Dow Jones.
Flera andra europeiska städer har försökt locka London-baserade aktörer, inklusive Paris och Frankfurt. Luxemburg och Dublin har redan haft inflöde av kapital och personal, särskilt som förvaltare har flyttat för att skydda sina EU-företag.
En tydlig brexit-effekt har redan synts på bostadspriserna och hyrespriserna på bostäder i Frankfurt gått upp kraftigt de senaste åren, säger de personer på EIOPA i Frankfurt, som Pensionsnyheterna talat med. En annan bidragande orsak till stigande bostadspriser i Frankfurt är ECB:s personaltillväxt, som en följd av att myndigheten nu också är tillsynsmyndighet för banker, och därmed anställt betydligt mer personal.