Fortfarande pågår kollektivavtalsförhandlingar för dagspress-, tidskrifts-, etermedia- och bemanningsavtalet.
Parterna har ytterligare förhandlingsdagar utsatta för den här veckan.
Förhandlingarna berör bland annat flexpension. Journalistförbundet har yrkat på att flexpension ska införas på avtalsområdena men organisationen Medieföretagen har ställt krav på vissa ändringar i allmänna villkor för detta, i likhet med uppgörelser den träffat med Unionen och Akademikerförbunden i tjänstemannaavtalen.
Löneutrymmet kan dock inte meddelas ännu.
"På de områden flexpension införts innebär det att en del av löneutrymmet avsätts till flexpension. Eftersom vi i dagsläget inte vet om flexpension kommer att införas på journalistavtalen så kan vi inte heller meddela nivån på löneutrymmet", meddelar Almega idag.
Så här skriver Journalistförbundet på sin hemsida om läget i avtalsrörelsen:
"Journalistförbundet kräver avsättningar till flexpension, för att stärka medlemmarnas tjänstepension och ge dem möjlighet att gå ner i tid mot slutet av arbetslivet. Det är en rättvisefråga att medlemmar i Journalistförbundet inte ska ha sämre pensionsvillkor än andra anställda i det privata näringslivet, eller journalister på samma arbetsplats.
Förbundets förhandlingsdelegation kommer att bedöma vilka krav från Medieföretagen vi kan gå med på för att medlemmarna ska få flexpension".
Några av motkraven från Medieföretagen rör bland annat sifferlösa avtal, som innebär att det inte finns en centralt avtalad siffra som styr löneökningarnas storlek. Det ska istället sättas individuellt i samtal mellan arbetstagare och närmaste chef.