Presskonferensen och Allras åtgärder för att bemöta kritiken är som orkestrerad av kriskonsulter. Man pudlar direkt och säger att man inte varit nöjd med den avkastning man levererat men att den och allt annat ska bli bättre.
Utgångsläget är tufft. En grupp distributörer av Allras fonder, fondförsäkringsbolagen, har redan dragit öronen åt sig och Länsförsäkringar och Movestic har redan plockat bort dem ur utbudet.
Skandia funderar över saken och Danica säger till Pensionsnyheterna att man har beredskap för att hantera situationen om det skulle komma fram bevis på att Allra betett sig oegentligt. Det här betyder utflöden ur fonderna, något som kräver likviditet.
Till saken hör dock att fondförsäkringsbolagen egentligen inte har något emot att erbjuda fonder som Allras på sina fondtorg eftersom de höga avgifterna genererar bra intäkter i form av kickbacks.
Att Allra nu säger att det ska bli bättre ordning i framtiden kanske går att göra troligt men den viktiga frågan för kunderna handlar mer om varför det gått dåligt. Om det varit fråga om ren klantighet eller otur i tajming så finns det flera andra bolag som gjort felbedömningar historiskt, även om tappet i fonden Allra Modig är svårt att förklara på det sättet.
Om det däremot varit så att Allra gjort affärer som gynnat den egna koncernens bolag på kundernas bekostnad ska Pensionsmyndigheten plocka bort dem från fondtorget och flytta kundernas pengar till bättre alternativ.
Här borde det finnas intressant information att ta del av från årsredovisningen i Allras kapitalmarknadsbolag i Dubai, som ännu inte offentliggjorts. Och på frågan om den skulle kunna lämnas ut så sa Allras vd Alexander Ernstberger att "vi kan titta på det", under dagens presskonferens.
Det räcker inte bara att lova bot och bättring för framtiden. Man går inte fri från sin historia. Det kan de kunder som av telefonsäljarna fått rådet att lämna Sjunde AP-fondens SÅFA till förmån för Allras fonder säkert intyga.