Igår, den första november, avslutade den redan hårt kritiserade utredningen om en ny skatt på finanssektorn, 2015:51, sitt arbete. Utredningen ska överlämnas till finansminister Magdalena Andersson på måndag förmiddag den 7 november.
Enligt Gösta Brunnander, pressekreterare hos finansminister Magdalena Andersson, kommer överlämningen ske utan att någon pressträff är planerad.
Med hänsyn till den kritik utredningen fått redan kanske det är en förståelig strategi.
Pensionsnyheterna kunde redan den 21 september avslöja att utredningen övervägde att föreslå en skatt på momsbefriade verksamheter i den finansiella sektorn, något som fick både fack, banker, försäkringsbolag och deras respektive lobbyorganisationer att gå i taket.
Svensk Försäkring har till exempel påpekat att förslagen innebär att den finansiella verksamhetsskatten blir en extra bolagsskatt för företag som omsätter finansiella tjänster.
Facket FTF har varnat för att de preliminära förslagen skulle kunna innebära att jobb i sektorn rationaliseras bort eller flyttas till Baltikum och bankföreningens vd Hans Lindberg skickade ut den här kommentaren när frågan diskuterades i september:
"Förslaget kan inte uppfattas som något annat än en direkt straffskatt på jobben i vår sektor. Nya beräkningar visar att det handlar om uppemot 16 000 jobb som kan gå förlorade. Det är inte rimligt att en hel yrkesgrupps arbeten ska beskattas väsentligt hårdare än andras".
Nu återstår att se om utredningen håller fast vid det preliminära förslaget som innebar att man skulle öka de sociala avgifterna för anställda som arbetar med momsbefriade verksamheter i finanssektorn. Detta för att kompensera för den fördel de åtnjuter genom att vara befriade från moms.